Prospekt för 144A obligation

Prospekt för 144A obligation

Prospectus.com hjÀlper företag över hela vÀrlden med 144A erbjudanden som avser bÄde skuld och eget kapital.

Vad Àr en 144A notering eller obligation?

Obligationer eller noteringar som utfÀrdats i enlighet med regel 144A indikerar att skuldebrev kommer endast att erbjudas till USA-baserade investerare. Ett 144A erbjudanden anses av mÄnga vara det mest effektiva och snabbaste sÀttet att anskaffa kapital utanför börsintroduktionsutrymmet. 144A anvÀnds för att anskaffa hundratals miljoner och Àven miljarder av dollar i ett erbjudande. Stora företag som Microsoft och Apple, utfÀrdar till exempel 144A skuldebrev istÀllet för att utfÀrda aktier eller försÀljning av ytterligare eget kapital. Faktum Àr att 99% av alla 144A erbjudanden Àr skuldebrev, dÀr t.ex. noteringar eller obligationer sÀljs.

Regel 144a:
Regel 144A Ă€r en av de mest populĂ€ra regler som anvĂ€nds över hela vĂ€rlden för att anskaffa capital tillsammans med förordning S eller Reg S regeln. 144A Ă€r en regel som antagits i enlighet med amerikanska vĂ€rdepapperslagen frĂ„n 1933 och innebĂ€r en sĂ€ker hamn frĂ„n registrering för viss privat Ă„terförsĂ€ljning av begrĂ€nsade vĂ€rdepapper genom en investerarklass som kallas “QIBs”. Kvalificerade institutionella köpare, eller QIBs, Ă€r antingen institutionella investerare eller ackrediterade investerare med innehav pĂ„ minst 100 miljoner dollar. 144A har mĂ„nga funktioner, inklusive lĂ€ngd pĂ„ Ă€gandet dĂ€r man mĂ„ste hĂ„lla kvar köpta vĂ€rdepapper innan Ă„terförsĂ€ljning, tillsammans med antal sĂ„lda enheter och metoden som anvĂ€nts vid försĂ€ljningen.

Privat placeringsmarknad

Det finns en uppsjö av regler och förordningar som styr regel 144A i synnerhet och den privata placeringsmarknaden i allmĂ€nhet. Förordningar och regler som förordning D, och regel 504 (efterfrĂ„ga upp till 1 miljon dollar) och regel 505 (efterfrĂ„ga upp till 5 miljoner dollar) och regel 506 (efterfrĂ„ga obegrĂ€nsat kapitalbelopp) samt avsnitt 4(a)(2), 3(b) och 3(a)(11) i vĂ€rdepapperslagen och den relativt nya regel 506(b) och regel 506 (c). MĂ„nga regler överlappar mellan förordningar, men regel 144A, som möjliggör Ă„terförsĂ€ljning av begrĂ€nsade vĂ€rdepapper till kvalificerade institutionella köpare, anvĂ€nds I allmĂ€nhet för “stora” erbjudanden.

MÄnga av dessa regler, inklusive 144A, erbjuder olika undantag frÄn registreringar och att göra detta i enlighet med avsnitt 4(a)(2) i vÀrdepapperslagen. För icke-amerikanska investeringar som Àr relaterade till 144A, förordning S (eller Reg S) Àr det utlÀndska (eller utanför USA eller icke-amerikanska.) investerarelementet. I motsats till förordning D erbjudanden, dÀr utfÀrdare utfÀrdar bÄde skuld och eget kapital, erbjuder regel 144A utfÀrdare i huvudsak skuldebrev. Den privata placeringsmarknaden har funktioner och möjligheter att anskaffa kapital, dÀr 144A och förordning D Àr de mest populÀra metoderna. Medan förordning D erbjudanden Àr vanligare Àn 144A erbjudanden frÀmst eftersom mindre kapital efterfrÄgas Àn med 144A, och över en biljon dollar Ärligen efterfrÄgas genom förordning D erbjudanden. 144A ligger strax under detta belopp.

Prospekt

För att utfÀrda en 144A obligation eller en 144A notering mÄste ett prospekt skrivas. Prospektet beskriver villkor för vÀrdepapper som rÀntebetalningar, förfallodatum och hur mycket företaget efterfrÄgar samt andra detaljer i erbjudandet. Utöver ett prospekt, eller istÀllet för att skriva ett prospekt kan man skapa och skriva ett privat placeringsmemorandum. Detta liknar prospektet och i mÄnga kretsar anses dessa tvÄ vara utbytbara.

Förordning S

Förordning S, eller Reg S som det ocksÄ kallas, liknar 144A erbjudandet, med skillnaden att i Reg S erbjudandet kan icke-amerikanska investerare ges möjlighet att tillföra kapital. Om 144A omfattar USA eller amerikanska medborgare (det begrÀnsar investerare till endast amerikanska investerare), Reg S omfattar allting utanför USA. Det Àr vanligt för företag överallt att utfÀrda bÄde 144A och Reg S vÀrdepapper, och för skuldemissionsorganisationer som Depository Trust Corporation i USA eller Euroclear och Clearstream i Europa som erbjuder clearing- och avvecklingstjÀnster Àr nÄgra av de mest populÀra placeringarna att göra.

Prospectus.com Àr globalt ledande inom 144A erbjudandedokument för bÄde eget kapital och skuldebrev för bÄde offentliga och privata placeringar.

Kontakta oss